Zorganizowana duża impreza plenerowa

Jaki sprzęt przygotować na imprezę plenerową?

Impreza plenerowa z definicji odbywa się na dworze, gdzie panuje mniej oficjalny klimat. Taka forma spędzania czasu z rodziną i znajomymi na świeżym powietrzu często przeradza się w festyny i biesiady wraz z aktywnością fizyczną, grami i zabawami, połączonymi z przyjemnym lenistwem. Aby jeszcze bardziej umilić te błogie chwile relaksu, warto zainwestować w gastronomiczną maszynę do waty cukrowej. Wiele dzieci, a nawet i dorośli z chęcią zjedzą coś słodkiego, co nie zawsze są w stanie zrobić samodzielnie w domu. Wata cukrowa to smak dzieciństwa każdego z nas. Smakoszy tego specjału jest mnóstwo, dlatego tak ważne jest, by sprzęt był niezawodny. Sprawdźmy, czy to urządzenie jest warte uwagi.

Smak dzieciństwa w Twoim domu – gastronomiczna maszyna do waty cukrowej

To wyrób cukierniczy, który przypomina swoją strukturą watę – stąd nazwa. Przeważnie jest podawana na patyku, gdyż specjał ten przygotowuje się poprzez obracanie drewienka nad rozgrzaną kadzią. Nad nią roztapiamy zwykły cukier i powstaje karmel. Następnie – za pomocą kuchennych narzędzi – tworzymy długie nitki karmelowe (wiązki cukru). Przygotowanie waty cukrowej nie jest trudne ani czasochłonne. W kolejnym kroku kształtujemy powstałe z karmelu nitki w puszystą formę. Jeśli chcemy uzyskać przysmaki w innym kolorze niż biały, można dodać barwnik spożywczy – ten zamieni naszą słodką przekąskę w kolorowe arcydzieło. Na rynku dostępny jest również barwiony cukier. Ogranicza nas więc tylko wyobraźnia. Ten przepyszny specjał wygląda jak chmurka, często biała, ale bywa również różnobarwna, i smakuje niemal wszystkim.

Wata cukrowa to przysmak, który każdy choć raz w życiu zjadł. Będąc dzieckiem, często prosiło się swoich opiekunów o te kolorowe i lepkie dobrodziejstwa. Kubki smakowe aż szalały ze szczęścia. Są tacy dorośli, którzy nadal przepadają za tą formą łakoci. To świadczy o tym, że o takich przyjemnościach się nie zapomina. To ponadczasowy frykas, znany każdemu! Dlatego podczas imprez plenerowych, festiwalów, grilli i innych nieformalnych spotkań gastronomiczna maszyna do waty cukrowej jest świetną atrakcją. Z pewnością wywoła ona uśmiech na twarzach wszystkich koneserów. Widok takiego urządzenia podczas spotkania przyciągnie zarówno małych, jak i dużych smakoszy.

Jaką gastronomiczną maszynę do waty cukrowej wybrać?

Urządzenie do waty cukrowej jest łatwe w obsłudze, a dzięki certyfikatom CE (wymaganym przez sanepid) jest również bezpieczne w użytkowaniu. Służy do profesjonalnej obróbki żywności. Idealnie będzie nadawało się do imprez w terenie, dobrze sprawdzi się także w rozmaitych cukierniach, restauracjach, barach, food truckach czy nawet w prywatnej kuchni smakoszy. Konstrukcja maszyny została wykonana ze stali nierdzewnej, odpornej i trwałej na wszelakie czynniki zewnętrzne. Rozmiar misy, w której rozgrzewa się cukier, ma znaczenie przy późniejszym kształtowaniu się waty. Dzięki dużej mocy watą można cieszyć się już po kilkudziesięciu sekundach. Ważne, by operować maszyną od sprawdzonego producenta, który gwarantuje jej niezawodność i bezpieczeństwo. Istotne są także pomocne akcesoria, m.in. patyczki, miarki czy klosze ochraniające przestrzeń naszej pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Strona korzysta z plików cookies, aby korzystać z naszego portalu zaakceptuj - politykę prywatności.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close